TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Bran偶y Turystycznej
17 listopada, ju偶 po raz drugi, odby艂a si臋 w hotelu andel's w 艁odzi trzecia ods艂ona charytatywnej kolacji "Przyjaciele gotuj膮". Dania przygotowali mi臋dzy innymi Robert Mak艂owicz i Miros艂aw Jab艂o艅ski.
reklama
W minion膮 sobot臋 o godzinie 18.30 w andel’s Hotel 艁贸d藕 odby艂a si臋 kolacja charytatywna pod has艂em "艁贸dzki tygiel kulinarny wed艂ug Roberta Mak艂owicza". W menu pojawi艂y si臋 mi臋dzy innymi gruszki w karmelu z octu balsamicznego z rukol膮, kozim serem, miodem kasztanowym i orzechami oraz krem ziemniaczano-karczochowy z w臋dzonym ozorkiem i oliw膮 truflow膮.
Ju偶 po raz drugi andel's do艂膮czy艂 si臋 do akcji i udost臋pni艂 swoj膮 sal臋 balow膮. Przygotowano 550 miejsc. W kolacji mogli wzi膮膰 udzia艂 wszyscy, kt贸rzy maj膮 dobre serce i kochaj膮 dobr膮 kuchni臋. W艣r贸d go艣ci znale藕li si臋 mi臋dzy innymi operator燗ndrzej Bartkowiak i re偶yser Piotr Trzaskalski. Organizatorem wydarzenia by艂o Stowarzyszenie Przyjaciele 艢wiata. Inicjatyw臋 obj臋艂a honorowym patronatem Jolanta Che艂mi艅ska, wojewoda 艂贸dzki.
Ca艂y doch贸d z kolacji zostanie przeznaczony na pomoc燿zieciom爖 problemami kardiologicznymi leczonym w Centrum Zdrowia Matki Polki w 艁odzi oraz爑czniom犈偯砫zkiego Zespo艂u Szk贸艂 Specjalnych nr 7. W trakcie poprzedniej edycji kolacji zebrano oko艂o 60 tysi臋cy z艂otych. Zakupiono wtedy dwa kardiomonitory i aparat do drena偶u dla Kliniki Kardiologii i Kardiochirurgii Dzieci臋cej Centrum Zdrowia Matki Polki w 艁odzi. andel’s nawi膮za艂 wsp贸艂prac臋 z Przyjaci贸艂mi 艢wiata wiosn膮 2012 roku.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrze偶one.
Kontakt z nami