TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2014-10-23 - Trwa festiwal steków w hotelach Sheraton

Do końca listopada br. w hotelach Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie trwać będzie Festiwal Międzynarodowych Steków.

reklama


W ciągu dwóch miesięcy szefowie kuchni serwować będą steki z mięsa najlepszych ras amerykańskich, argentyńskich, irlandzkich, polskich oraz urugwajskich. Steków można spróbować w barach SomePlace Else w Warszawie, Krakowie i Poznaniu oraz w 512 Lounge and Bar w hotelu Sheraton w Sopocie.

W menu znajdzie się 5 propozycji soczystych steków, które szefowie kuchni grillują lub opiekają w piecu podkreślając charakter najlepszej jakości mięsa ziołami, solą morską oraz delikatnym masłem. Goście do wyboru mają rostbefy amerykańskie, polskie, argentyńskie, irlandzkie i urugwajskie.

Pomysł Festiwalu Międzynarodowych Steków narodził się w hotelu Sheraton Poznań, gdzie na początku tego roku Krystian Szopka, szef kuchni hotelu serwował swoim gościom steki z różnych zakątków świata, a dania zostały przyjęte przez gości z ogromnym entuzjazmem.

"Steki z najwyższej jakoÅ›ci woÅ‚owiny zawsze stanowiÅ‚y ważnÄ… część menu poznaÅ„skiego SomePlace Else. WidzÄ…c, jak dużym powodzeniem cieszÄ… siÄ™ one wÅ›ród goÅ›ci, postanowiliÅ›my rozszerzyć naszÄ… ofertÄ™ i zaproponować  coÅ› nowego - wybór steków przygotowywanych z miÄ™sa pochodzÄ…cego z różnych krajów. ZamawiajÄ…c poszczególne pozycje z menu, goÅ›cie mogÄ…  porównać je ze sobÄ… i przekonać siÄ™, jak bardzo różnorodny smak może mieć to samo miÄ™so w zależnoÅ›ci od rasy i sposobu hodowli bydÅ‚a." - powiedziaÅ‚ Krystian Szopka.

Do każdego ze steków przygotowano bogatą ofertę dodatków, sosów oraz win. Nowe dania dostępne są do końca listopada br. w godzinach otwarcia restauracji.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com