TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2015-08-04 - Hotel Narvil otworzy studio kulinarne

W październiku, w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą, zostanie otwarte Studio Kulinarne Aruana. W zamyśle autorów, ma być to przestrzeń do spotkań prywatnych i biznesowych.

reklama


Studio ma być przestrzenią do pracy, gotowania i wymiany doświadczeń dla miłośników sztuki kulinarnej, pasjonatów kuchni, ale też doświadczonych szefów kuchni z kraju i zagranicy. Ma być miejscem, w którym oprócz samego gotowania można rozwijać myśl kulinarną, tworzyć nowe dania, koncepty i eksperymentować.

Za studio będzie odpowiadał szef kuchni restauracji Aruana - Witek Iwański. W trakcie prowadzenia studia będą do niego również zapraszani inni szefowie kuchni.

"Gotowanie stało się modne - robimy to, bo efekty naszej pracy dają radość i satysfakcję nie tylko dla siebie, ale też dla najbliższych. Wspólne gotowanie to także świetny pomysł na integrację w pracy czy biznesie - można wówczas połączyć przyjemne z pożytecznym. Studio Aruana będzie miejscem wyjątkowym, wyposażonym w sprzęt najwyższej klasy oraz prowadzony przez najlepszych szefów kuchni. Chcemy by była to przestrzeń wspólnej pracy, wymiany doświadczeń i umiejętności" - powiedziała Grażyna Kowalczyk, dyrektor generalny Hotelu Narvil.

Powierzchnia użytkowa studia to 140 m2 przestrzeni. Studio Aruana nie będzie miało wyznaczonych dni oraz godzin otwarcia, jednak będzie dostępne o każdej porze, w której goście zechcą z niego skorzystać.

Studio Aruana będzie podzielone na trzy główne strefy. Strefa do pracy przeznaczona będzie dla uczestników warsztatów, lekcji gotowania i interaktywnych pokazów kulinarnych, jak i również dla kucharzy, zawodowców oraz szefów kuchni, którzy przygotowywać tam będą pokazy i degustacje dla gości.

Druga strefa to tzw. Jadalnia czyli miejsce gdzie goście mogą zjeść przygotowane przez siebie posiłki, jak również te sporządzone przez szefa kuchni. Zaletą tej strefy będzie bliskość części kuchennej, zatem goście będą mogli zobaczyć na żywo jak wygląda powstawanie oraz serwowanie potraw przez szefa i jego zespół. Dzięki temu Jadalnia może zamienić się na jeden wieczór w prywatną restaurację, gdzie oferowane menu będzie miało postać "czystej, niezapisanej kartki", a co znajdzie się na talerzach gości zależeć będzie tylko od ich inwencji i pomysłu.

W trzeciej strefie wypoczynkowej odbywać się będą spotkania z sommelierem. Tutaj najważniejszy będzie relaks i poznawanie smaku wina, whisky czy kawy. Na co dzień ma ona służyć odpoczynkowi podczas innych aktywności w studio.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com