TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Za nami jeden z ważniejszych konkursów kulinarnych w Polsce. W dniu 17 września br. po raz 9. miała miejsce Gala Wine & Food Noble Night.
reklama
W finale 9. edycji konkursu Wine & Food Noble Night uczestniczyło 12 zespołów (szef kuchni z sześcioosobowym teamem) z najciekawszych i najbardziej nowatorskich polskich restauracji, wybranych wcześniej przez inspektorów konkursu. Każdy zespół przygotowywał w trakcie finałowego wieczoru, na oczach jurorów i publiczności, autorską przystawkę i danie główne.
W tym roku w głosowaniu publiczności najwięcej głosów zdobyli: Szef Kuchni Łukasz Budzik z restauracji Mennicza Fusion we Wrocławiu w kategorii Najlepsza przystawka oraz szef kuchni Tomasz Dziura z restauracji Andromeda Alfa w Krakowie w kategorii najlepsze danie główne. Drugie miejsce w kategorii najlepsza przystawka zajął: szef kuchni Janusz Fic z restauracji Dwór Sieraków w Dobczycach a trzecie:szef kuchni Tomasz Dziura z restauracji Andromeda Alfa w Krakowie. W kategorii najlepsze danie główne 2 miejsce zajął: szef kuchni Łukasz Budzik z restauracji Mennicza Fusion we Wrocławiu a 3: szef kuchni Mariusz Bizub z restauracji Zakopiańska w Zakopanem.
Osobna ocena należała do grona jury profesjonalnego, które oceniało dania na zasadzie ślepej próby, czyli nie znając autorów przygotowanych potraw. W skład kapituły wchodzili:
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami