TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2016-01-13 - W marcu kolejna edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej

W dniu 5 marca 2016 roku odbędzie się "L’art de la cusine Martell" - jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce.

reklama

Gospodarzem wydarzenia będzie Hotel Zamek Ryn****.

W konkursowych zmaganiach weźmie udział 16 drużyn, reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce. Zadaniem kucharzy będzie przygotowanie potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem. Na przygotowanie każdego dania w 12 porcjach kucharze będą mieć jedną godzinę.

Przygotowane potrawy oceniane będą przez trzy zespoły jury:



Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu, a jednocześnie głównym produktem, który w swoich daniach będą musieli wykorzystać zawodnicy, będzie Brytyjska Świeża Jagnięcina Kulinarna (do wyboru: udziec, comber, mostek i antrykot).

Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej w tym roku zorganizowany zostanie już po raz czternasty przez firmę Wyborowa Pernod-Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders.

Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.zamekryn.pl



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com