TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
2016-01-13 - W marcu kolejna edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej
W dniu 5 marca 2016 roku odbędzie się "L’art de la cusine Martell" - jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce.
reklama
Gospodarzem wydarzenia będzie Hotel Zamek Ryn****.
W konkursowych zmaganiach weźmie udział 16 drużyn, reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce. Zadaniem kucharzy będzie przygotowanie potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem. Na przygotowanie każdego dania w 12 porcjach kucharze będą mieć jedną godzinę.
Przygotowane potrawy oceniane będą przez trzy zespoły jury:
- jury techniczne, w którym zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce, oceniać będzie potrawy według zgodności z regulaminem konkursu tj. pod kątem sposobu przyrządzenia potrawy, podania i smaku,
- jury degustacyjne, złożone z Szefów Kuchni,
- jury koneserów, które przyznaje swoją osobną nagrodę.
Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu, a jednocześnie głównym produktem, który w swoich daniach będą musieli wykorzystać zawodnicy, będzie Brytyjska Świeża Jagnięcina Kulinarna (do wyboru: udziec, comber, mostek i antrykot).
Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej w tym roku zorganizowany zostanie już po raz czternasty przez firmę Wyborowa Pernod-Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders.
Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.zamekryn.pl
Wróć do strony głównej
Pełna wersja
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami