TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
2015-08-28 - Hotele sieci Zdrojowa promują regionalne specjały
Szefowie kuchni nadmorskich hoteli wspólnie przygotowali menu popularyzujące zachodniopomorskie smaki.
reklama
W trzech kołobrzeskich hotelach sieci Zdrojowa można już skosztować regionalnych przysmaków. Standardowe menu wzbogacono o 6 potraw bazujących na tradycyjnych frykasach, ale każda pozycja dodatkowo wyróżnia się nowoczesnością.
Wśród dań znalazły się między innymi:
- zupa krem z kiszonego ogórka ozdobiona chipsami z pasternaku
- kaczka z kaszą jaglaną i sosem borówkowym
- półgęsek z kołobrzeskim ogórkiem i burakiem
- bałtycki śledź z polskim jabłkiem
"Chcieliśmy wykorzystać uzdrowiskowe walory Kołobrzegu w naszej ofercie gastronomicznej, w tym celu specjalnie odwiedziliśmy okolicznych rolników, których produkty wyróżniają się walorami smakowymi. Szczegółowo zaplanowaliśmy każdą propozycję w naszym regionalnym menu, dlatego nie zabrakło w nim kremu z kołobrzeskiego kiszonego ogórka, czy deseru z konfiturą z dzikiej róży - bardzo popularnej nad Bałtykiem, a także warzyw i przetworów od okolicznych producentów. Otrzymujemy wiele pozytywnych komentarzy od naszych Gości, którym podróż przez lokalne smaki bardzo przypadła do gustu" - podsumowuje Mariusz Kucharczak Szef Kuchni Marine Hotel*****.
Wróć do strony głównej
Pełna wersja
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami