TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2017-02-20 - Szef Roku Żółtego Przewodnika Gault&Millau szkolił laureatów Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016

Laureaci drugiego miejsca w konkursie Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016 w dniach 13 - 19 lutego br. odbyli staż w stołecznej restauracji La Rotisserie pod okiem szefa kuchni Pawła Oszczyka.

reklama


Organizatorem inicjatywy jest sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska, a partnerstwo strategiczne nad projektem objął Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska.

Uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim, Maciej Pisarek i Dariusz Serkis, którzy w październiku 2016 roku wywalczyli drugie miejsce w Mistrzostwach Młodych Kucharzy, zakończyli właśnie tygodniowy staż w restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie. Laureaci konkursu organizowanego przez Makro mieli okazję trenować pod okiem Szefa Roku Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016 i członka Rady programu Szef dla Młodych Talentów, Pawła Oszczyka.

Partnerem strategicznym Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016 był Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska, a partnerem głównym firma Danone Waters, właściciel globalnej marki Badoit & Evian. Inicjatywę wspierała także firma Kenwood - producent sprzętów kuchennych oraz specjalizująca się w przygotowywaniu produktów z dziczyzny, grzybów i owoców leśnych, marka Provincja.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com