TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Maciej Majewski - szef kuchni Le Victoria Brasserie Moderne, w hotelu Sofitel Warsaw Victoria, wraz z zespołem został niekwestionowanym zwycięzcą 8 edycji konkursu Wine & Food Noble Night 2015.
reklama
Reprezentanci zdobyli pierwsze miejsce w kategorii przystawka oraz wyróżnienie w kategorii danie główne.Restauracja została uhonorowana nagrodą specjalną Gault & Millau. W ramach wyróżnienia za danie z wołowiną zespół zyskał także możliwość szkolenia w Akademii Sokołowa.
Uroczysta gala finałowa odbyła się 19 września na warszawskim torze wyścigów konnych Służewiec. 12 zespołów z całej Polski pod okiem szefów kuchni przygotowywało dania od podstaw, na żywo dla grona około 1000 gości. Potrawy były surowo oceniane przez profesjonalne jury oraz redaktor naczelną przewodnika Gault&Millau, Justynę Adamczyk.
Zespół z restauracji Le Victoria Brasserie Moderne zdobył w konkursie najwięcej nagród i wyróżnień. Szef kuchni Maciej Majewski otrzymał możliwość uczestniczenia w szkoleniu w prestiżowej Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu. W ramach nagrody specjalnej ufundowanej przez Gault & Millau może także odbyć szkolenie w restauracji Le Cinq w Paryżu.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami