TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2015-10-08 - Kto został laureatem 8 edycji konkursu Wine & Food Noble Night 2015?

Maciej Majewski - szef kuchni Le Victoria Brasserie Moderne, w hotelu Sofitel Warsaw Victoria, wraz z zespoÅ‚em zostaÅ‚ niekwestionowanym zwyciÄ™zcÄ… 8 edycji konkursu Wine & Food Noble Night 2015.

reklama


Reprezentanci zdobyli pierwsze miejsce w kategorii przystawka oraz wyróżnienie w kategorii danie główne.Restauracja zostaÅ‚a uhonorowana nagrodÄ… specjalnÄ… Gault & Millau. W ramach wyróżnienia za danie z woÅ‚owinÄ… zespół zyskaÅ‚ także możliwość szkolenia w Akademii SokoÅ‚owa.

Uroczysta gala finaÅ‚owa odbyÅ‚a siÄ™ 19 wrzeÅ›nia na warszawskim torze wyÅ›cigów konnych SÅ‚użewiec. 12 zespołów z caÅ‚ej Polski pod okiem szefów kuchni przygotowywaÅ‚o dania od podstaw, na żywo dla grona okoÅ‚o 1000 goÅ›ci. Potrawy byÅ‚y surowo oceniane przez profesjonalne jury oraz redaktor naczelnÄ… przewodnika Gault&Millau, JustynÄ™ Adamczyk.

Zespół z restauracji Le Victoria Brasserie Moderne zdobyÅ‚ w konkursie najwiÄ™cej nagród i wyróżnieÅ„. Szef kuchni Maciej Majewski otrzymaÅ‚ możliwość uczestniczenia w szkoleniu w prestiżowej Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu. W ramach nagrody specjalnej ufundowanej przez Gault & Millau może także odbyć szkolenie w restauracji Le Cinq w Paryżu.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com