TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2016-01-11 - Polska restauracja trafiła na listę The Diners Club 50 Best Discovery Series

The Diners Club 50 Best Discovery Series to lista największych odkryć gastronomicznych w ośmiu rejonach świata. Trafiają tam najznakomitsze restauracje prowadzone przez znanych i nagradzanych szefów kuchni.

reklama


Wśród liderów gastronomii w rejonie Skandynawii i Europy Północnej i Wschodniej wyróżnienie zdobyło 6 restauracji, w tym jako jedyna z Polski warszawska restauracja Senses, pod kulinarnym przewodnictwem szefa kuchni Andrea Camastry.

Poniżej lista wyróżnionych restauracji w rejonie Skandynawii i Europy Północnej i Wschodniej:


"Gotowanie to dużo więcej niż umiejętność przygotowywania dań. To emocje, pasja i przekazywanie części swojej osobowości. W kuchni Senses w nieoczywisty sposób łączę nowoczesne techniki gotowania z tradycyjnymi polskimi smakami opartymi głównie na produktach sezonowych . Mamy własne uprawy i hodowle, skąd pochodzi duża część wykorzystywanych przeze mnie produktów. Co do nagród - szczególnie dumny jestem z wyróżnienia Best Discovery Series, bo dzięki temu nasza restauracja wychodzi poza grono najlepszych w Polsce i wkracza do grona tych najlepszych na świecie" - mówi Andrea Camastra, szef kuchni i współwłaściciel restauracji Senses.

Warszawska restauracja została doceniona także przez Żółty Przewodnik Gault&Millau o czym pisaliśmy w aktualności: Gault&Millau wyróżnił polskie restauracje

"Efekty naszych kulinarnych eksperymentów sprawiły, że restauracja Senses wybiła się na prowadzenie w świecie kulinariów, a polska kuchnia może pochwalić się lokalem na światowym poziomie. Równoległe wysokie miejsce w polskiej edycji Gault et Millau i w Diner’s Club Best Discovery Series to prosta droga do globalnej czołówki" - komentuje Dariusz Pawłowski, general manager restauracji Senses.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com