TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2016-06-23 - Wytypowane najlepsze stołeczne bary z ulicznym jedzeniem

Tytuł "Warszawskiej Pyzy 2016", najlepszego punktu z ulicznym jedzeniem, otrzymał w tym roku wietnamski Viet Street Food. W plebiscycie czytelników zwyciężył zaś meksykański Gringo Bar.

reklama


19. czerwca podczas "Żarcia Na Kółkach" po raz czwarty w ramach plebiscytu Gazety Wyborczej wytypowano najlepsze punkty z ulicznym jedzeniem.

Jury w składzie: Maciej Nowak, Małgorzata Minta, Grzegorz Łapanowski, Jan Młynarski, Mateusz Wojnarowski i Filip Jankowski, wybrało zwycięzcę, którym został pierwszy wietnamski food truck w Warszawie - Viet Street Food. Ich specjałem są bułki bnh mi podawane na trzy sposoby: z pate (wietnamskim pasztetem), z boczkiem oraz z tofu. Punkt serwuje również dania sezonowe. Viet Street Food jest punktem mobilnym i o swojej lokalizacji informuje na bieżąco na Facebooku.

Tytuł "Warszawskiej Pyzy Publiczności", przyznany przez czytelników biorących udział w internetowym głosowaniu, otrzymał natomiast meksykański Gringo Bar. Ich specjałem jest burrito, oferowane w wersji wołowej, drobiowej, wegetariańskiej lub z oscypkiem. Na co dzień stacjonują przy ulicy Odolańskiej na Mokotowie, sezonowo pojawiają się również przy ulicy Polnej w Śródmieściu.

Nagrody dla laureatów plebiscytu ufundował partner wydarzenia, sieć hurtowni Makro Cash&Carry. Firmę reprezentował Dominik Branny, Dyrektor Pionu Operacyjnego, który wręczył laureatom bony towarowe na zakupy w halach Makro.

Pozostały finalistami byli: Munchies Warszawa, Dogidog oraz Pogromców Meatów.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com