TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2015-12-01 - Gault&Millau wyróżnił polskie restauracje

W ubiegłą niedzielę (29 listopada) w Warszawie odbyła się uroczysta premiera II edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni.

reklama


Nagrody, podobnie jak w zeszłym roku przyznano w pięciu kategoriach:


Tytuł najlepszego szefa kuchni tradycyjnej przyznano Bartoszowi Budnikowi, znanemu z prowadzenia slowfoodowej restauracji we Wzgórzach Dylewskich, młodym talentem okrzyknięto Wiktora Iwańskiego z restauracji Aruana w hotelu Narvil, szefem jutra został Andrea Camastra, szef kuchni restauracji Senses, a szefem roku - Wojciech Amaro.

W żółtym przewodniku znalazło się 390 restauracji, 100 hoteli i 120 produktów regionalnych. Do ich oceny posłużono się punktacją i symbolami czapki kucharskiej - miejsca, które uzyskały powyżej 10 punktów na 20, zostały opisane w przewodniku.

Wśród 10 najlepszych restauracji w kraju znalazły się:


Przewodnik Gault & Millau Polska 2015 jest dostępny w sprzedaży od 1 grudnia.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com