TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Od sezonu zimowego, KLM wprowadza nową koncepcję cateringu w klasie biznes na lotach KLM Cityhopper w Europie.
reklama
Wraz z początkiem zimowego harmonogramu lotów, od 28 października b.r., linie KLM przygotowały zupełnie nową wersję serwisu pokładowego dla pasażerów klasy biznes na lotach wykonywanych przez KLM Cityhopper (KLC). Samoloty KLM Cityhopper - spółki należącej do KLM - obsługują loty europejskie w siatce holenderskiego przewoźnika - m.in. część lotów na trasach z Warszawy, Gdańska i Krakowa do Amsterdamu. Goście są częstowani konkretnym i zróżnicowanym posiłkiem serwowanym w eleganckim, praktycznym pudełku projektu Marcela Wandersa.
Nowa koncepcja serwisu pokładowego została stworzona z myślą o indywidualnych potrzebach pasażerów. Posiłek składa się teraz z większej liczby osobno pakowanych elementów, aby pasażerowie mieli możliwość własnej kompozycji dania, w zależności od indywidualnych upodobań. Na przykład jogurtowi towarzyszą osobno zapakowane dodatki - granola i powidła, podobnie jak dodatki, orzechy i dresingi do sałatek.
Zawartość zestawu w pudełku jest uzależniona od pory dnia. Na lotach, które odbywają się przed południem klienci otrzymują pudełko zawierające śniadanie, w skład którego wchodzą świeże owoce oraz sery i wędliny, którym towarzyszy gorące pieczywo. Podczas lotów popołudniowych goście są częstowani sałatką - do indywidualnej kompozycji oraz drobnymi przystawkami jak np. kawałek szarlotki. Wszystkie produkty pochodzą ze zrównoważonych upraw lub hodowli, od sprawdzonych holenderskich dostawców. Mięso i jaja wchodzące w skład posiłku są opatrzone certyfikatem "Better Life", co oznacza, że zostały wyprodukowane w etyczny sposób, z zachowaniem troski o godne warunki zwierząt. Natomiast ryby pochodzą z certyfikowanych (MSC) łowisk i spełniają standardy w zakresie zrównoważonego rybołówstwa. Zarówno śniadanie, jak i posiłek popołudniowy występują w czterech wariantach.
Na sześciu najdłuższych lotach KLM Cityhopper (Cagliari, Helsinki, Ibiza, Porto, Split i Walencja) pasażerowie Klasy Biznes sami decydują, kiedy mają ochotę na posiłek. W ten sposób linia daje swoim klientom wybór i większą swobodę. Na wspomnianych najdłuższych europejskich trasach KLC pasażerowie Klasy Biznes są częstowani dodatkowo przekąską na gorąco w postaci tradycyjnego holenderskiego krokieta lub ciastka ze szpinakiem i fetą.
Menu pokładowe zmieniło się nie tylko pod względem zawartości i formy w postaci eleganckiego pudełka. Również format zestawu został przemyślany tak, aby pudełko pasowało lepiej do stolika, na którym teraz swobodnie zmieści się też napój.
Licząca 49 samolotów flota KLM Cityhopper składa się wyłącznie z Embraerów typu E190 (32 sztuki) oraz E175 (17 sztuk).
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami