TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2021-10-27 - Duży problem bułgarskiej gastronomii

Odkąd bułgarskie władze wprowadziły obowiązek posiadania certyfikatów covidowych przy korzystaniu z m.in. hoteli, czy restauracji, tamtejsza gastronomia pogrążyła się w jeszcze większym kryzysie.

reklama


O zaostrzeniu ograniczeń w Bułgarii pisaliśmy w aktualności Bułgaria: do restauracji, czy hotelu tylko z certyfikatem covidowym

W ciągu pierwszych dwóch dni po tym, jak "zielony certyfikat" stał się obowiązkowy, tamtejsze restauracje zanotowały 80 procentowy spadek obrotów - wynika z danych Bułgarskiego Stowarzyszenia Hoteli i Restauracji, Stowarzyszenia Restauracji w Bułgarii i Bułgarskiego Stowarzyszenia Przedsiębiorstw, cytowanych przez agencję Novinite. W Bułgarii zaszczepiło się dotąd nieco ponad 22 proc. ludności, choć od ogłoszenia ograniczeń, jak podało tamtejsze ministerstwo zdrowia, liczba chętnych do szczepień wzrosła.

Na 28 października zaplanowany jest w całym kraju protest pod hasłem "Wszyscy razem! Dla zdrowia, pracy, przyszłości, bezpieczeństwa!".



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com