TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2019-04-03 - Restaurant Week walczy z marnowaniem jedzenia

3 kwietnia 2019 roku rozpoczął się największy polski festiwal restauracyjny, a wraz z nim ogólnopolska kampania społeczna #SzanujJedzenie.

reklama


Od 3 do 17 kwietnia potrwa wiosenna edycja Restaurant Week, która w tym roku dedykowana jest promocji szacunku do jedzenia oraz walce z marnowaniem żywności.

W festiwalu weźmie udział niemalże 350 najlepszych restauracji w kraju z ponad 30 miast. Wiele z nich przygotowało swoje menu oparte na filozofii zero-waste.

"Walka z marnowaniem jedzenia to dla nas osobiście i zawodowo obecnie temat numer jeden. Będziemy promować chodzenie do restauracji festiwalowych, w których dzięki internetowym rezerwacjom i wcześniejszemu wyborowi menu, możliwe jest zerowe zmarnowanie jedzenia, ale też zachęcać gości do zmiany nawyków np. branie niezjedzonych resztek do domu i wykorzystania ich w myśl filozofii zero-waste" - mówi Maciej Żakowski, współtwórca Restaurant Week Polska.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com