TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
20 marca 2019 roku została otwarta pierwsza w Europie i zarazem największa na świecie podwodna restauracja.
reklama
W południowej Norwegii w Lindesnes na wysokości pięciu i pół metra poniżej poziomu morza gości przyjmuje restauracja "Under", w której można zjeść posiłek i równocześnie podziwiać morski ekosystem.
Obiekt zyskał już ponad 7000 rezerwacji. Kolejni goście będą mogli bukować stoliki dopiero od października - wszystkie wcześniejsze terminy są zajęte, a odwiedzający mogą jedynie wpisać się na listę oczekujących.
Na wszystkich gości czeka jeden zestaw menu degustacyjnego, które składa się z sezonowych, lokalnych składników i owoców morza. Koszt uczty to 2 250 koron norweskich, czyli około 1000 złotych - nie licząc napojów. Szefem kuchni jest Nicolai Ellitsgaard Pedersen.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami