TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
2019-03-13 - Konferencja poświęcona nowoczesnym technologiom w hotelarstwie i gastronomii
Trudno byłoby funkcjonować dzisiaj bez komputerów czy innych urządzeń elektronicznych. Nowoczesne technologie zaczynają też zmieniać branżę hotelarską i gastronomiczną.
reklama
Polski Instytut Rozwoju Biznesu zorganizował konferencję "Zastosowanie nowoczesnych technologii w obiektach hotelowych i gastronomicznych", która odbędzie się 26 marca 2019 roku w Warszawie.
Podczas konferencji będą poruszane zagadnienia takie jak:
- Dane osobowe w hotelach i pensjonatach a RODO
- Bezpieczne i płynne funkcjonowanie obiektu
- Systemy teleinformatyczne i automatyka budynku odpowiedzialne za monitorowanie i optymalizacje działań (zasilanie awaryjne, system przeciwpożarowy, system alarmowy i monitoring, system kontroli dostępu, ogrzewanie i klimatyzacja, oświetlenie)
- Zintegrowane systemy do zarządzania wieloma obiektami
- Ochrona informacji i zasobów
- Architektura, wyposażenie i planowanie przestrzeni
- Rozwiązania zwiększające komfort i nowoczesność obiektów
- Technologie mobilne
- Check-in kioski
- Aplikacje rezerwacyjne
- Social media w branży hotelarskiej
- Strony internetowe budowane w technologii RWD
- Szerokopasmowy dostęp do sieci
- Beacony w hotelach
Wśród prelegentów znajdą się:
- Norbert Redkie - restaurator, założyciel Grupy Warszawa. Przedstawi on prezentację "TRUST - przyszłość zakupów i zarządzania gastronomią. Czyli historia tworzenia platformy zakupowej dającej możliwość kontroli stanów magazynowych." (Prelegent opowie o tworzeniu nowoczesnego systemu informatycznego, który w przyszłości zmieni sposób zarządzania restauracją. Skupi się na kwestiach dotyczących składania zamówień, kontroli kosztów oraz problemach z cash flow. Dowiemy się również jak to jest tworzyć od zera startutechnologiczny mając głównie doświadczenie w zarządzaniu restauracjami a nie w pisaniu programów informatycznych.)
- Jacek Piasta - Senior expert w Instytucie Hotelarstwa z prezentacją "Architektura, wyposażenie i planowanie przestrzeni"
- Justyna Wysocka-Zając - doradca podatkowy,dyrektor Departamentu Doradztwa Podatkowego, z prezentacją "Najnowsze technologie w kontroli podatkowej przedsiębiorcy w branży hotelowej i gastronomicznej." (Podczas prelekcji przedstawione zostaną pokrótce zasady kontroli podatkowej przedsiębiorców w branży hotelowej i gastronomicznej - jednolity plik kontrolny, system STIR, kasy on-line, "instrukcja MF dla kelnera", raportowanie schematów podatkowych, klauzulę unikania opodatkowania, wymiana informacji podatkowych i wiele innych.)
- Edyta Duchnowska - założycielka Kancelarii Radcy Prawnego Edyta Duchnowska. Autorka bloga "Prawo w restauracji". Przedstawi ona zagadnienie "Social media w branży hotelarskiej - pod kątem prawnym" (Prowadzenie profili w social media - fb itp., prawa do zdjęć, wizerunków, umowy z grafikami, fotografami, organizacja konkursów itp.)
- Adam Latek - hotelarz, właściciel firmy doradczej Latek Hotels, z prezentacją "Strategia technologii informacyjnych i wykorzystanie ich w hotelarstwie". (Prelegent opowie o technologiach hotelarskich i codziennym wykorzystaniu ich w pracy oraz zaawansowanych systemach i ich wsparciu dla hotelarzy. Zdradzi również jak planować strategię ekonomiczną hotelu dzięki technologiom.)
- Krzysztof D. Kowalski - przedstawiciel Polskiej Izby Hotelarstwa, Inspektor Ochrony Danych, członek SABI czyli Stowarzyszenia Inspektorów Ochrony Danych. Przedstawi on prezentację "Środki techniczne i organizacyjne ochrony danych - jak dobierać je w zależności od skali hotelu". (Prelegent rozprawi się z wybranymi RODO-mitami , np. czy wolno pozyskać serię i numer dowodu osobistego gościa hotelowego. Udowodni, że to kierownictwo i pracownicy hotelu najlepiej wiedzą, jak chronić dane gości hotelowych. Pokaże, co zrobić, żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo wycieku danych z hotelu, utraty wizerunku, strat finansowych.)
- Jacek Legendziewicz - Członek Zarządu Krakowskiej Izby Turystyki z prezentacją "Integracja systemów w celu ograniczenia ręcznej pracy i lepsza sprawozdawczość potrzebna do organizacji sprzedaży."
Konferencja adresowana jest do właścicieli, oraz dyrektorów hoteli, dyrektorzy i managerów do spraw marketingu, osób zarządzających obiektami gastronomicznymi, biznesowymi oraz typu leisure. Dla nich wstęp jest bezpłatny.
Wróć do strony głównej
Pełna wersja
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami