TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Dobiegło końca pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dlaMłodych Talentów, które odbyło się w Krakowie.
reklama
W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Krakowa i okolic. Pokaz dla uczniów szkół gastronomicznych poprowadziłŁukasz Cichy, szef jednej z krakowskich restauracji.
Krakowski Mikser Kulinarny zainicjował tegoroczną odsłonę wyjazdowych wydarzeń edukacyjnych dla uczniów szkół i klas gastronomicznych. Pokaz kulinarny poprowadził Łukasz Cichy, szef kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie, który zaprezentował dania zwykorzystaniem kaczki iperliczki, a przedstawiciele firmy Drosed poprowadzili prelekcję na temat drobiu. Uczestnicy mogli poszerzyć wiedzęzzakresu poszczególnych gatunków ptactwa hodowlanego, takich jak kaczka barbarie, perliczka czy kurczak kukurydziany i zagrodowy.
Dla uczestników biorących udział w spotkaniu czekały upominki, m.in. odzież kuchenna, a także książki "100 receptur na 100 lat niepodległości".
Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne (w tym książkę "Mix Wiedzy Kulinarnej").
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami