TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Thomas Cook wprowadza nową markę hotelową. Co ma być charakterystyczne dla hoteli pod szyldem Cook s Club?
reklama
W ramach strategii, której kluczowym elementem jest rozwój własnych marek hotelowych, grupa chce pozyskać nową, rosnącą grupę klientów. Koncept skierowany jest do nowej generacji podróżników, którzy przywiązując wagę do budżetu, chcą spędzać wakacje w hotelach o świetnym designie i oferujących wyśmienite jedzenie. Cook s Club to także stylowe i proste pokoje, niezobowiązująca atmosfera i muzyka w tle serwowana od wschodu do zachodu słońca przez profesjonalnych DJ-ów.
Pierwszy hotel nowej marki - Cook's Club Crete zostanie otwarty w czerwcu tego roku na Krecie. Znajduje się w popularnym kurorcie Hersonissos i jest całkowicie wyremontowanym obiektem z 148 pokojami. Nawiązując do udanego konceptu Casa Cook i tworząc nową markę hotelową, grupa Thomas Cook chce kontynuować transformację klasycznych wakacji zorganizowanych, a tym samym zwiększać swoją atrakcyjność poprzez oferowanie spersonalizowanego produktu. Do następnego lata touroperator planuje uruchomić pod marką Cook s Club 10-15 hoteli działających głównie na zasadzie franczyzy.
Remo Masala, dyrektor kreatywny Hotels & Resorts, który opracował nową koncepcję powiedział: Koncentrując się w Casa Cook na designie zachwialiśmy rynkiem hoteli "plażowych". Cook s Club także oferuje połączenie dobrego designu, wyśmienitego jedzenia i napojów, ale w zredukowanej wersji z koncentracją na elementach istotnych dla współczesnych podróżników. To daje Thomas Cook szansę bycia pionierem w przeniesieniu miejskiego stylu życia na plażę.
Centrum hotelu na Krecie stanowią dwa baseny otoczone przestrzenią do spożywania posiłków, kantyną i barem - Captain Cook. Kantyna oferuje street food z urozmaiconymi potrawami - od zdrowych, wegańskich przekąsek do lokalnych klasycznych dań, łącznie z moussaką i gyrosem. Śniadania będą serwowane przez całe przedpołudnie, a kolacje do późnych godzin nocnych. Captain Cook będzie również w ciągu dnia sprzedawać przekąski przy basenie oraz różne koktajle przygotowywane z alkoholi premium i najświeższych składników włączając zioła z własnego ogródka.
Pokoje oraz apartamenty z małą kuchnią umożliwiają zakwaterowanie osobom podróżujących w pojedynkę oraz grupom do sześciu osób. Życie będzie skupiało się wokół głównego basenu, który od rana do nocy będzie miejscem integracji i relaksu. Nieodłącznym elementem wypoczynku w ciągu dnia i wieczorem będzie muzyka.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami