TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Nieodłącznym elementem dorocznej jesiennej kampanii gęsinowej, prowadzonej przez samorząd województwa kujawsko-pomorskiego, jest serwowanie potraw z tego mięsa przez restauracje z całej Polski. Liczba lokali gastronomicznych biorących udział w akcji "Czas na gęsinę" stale wzrasta.
reklama
Restauracje mogą zadeklarować swój udział do 11 listopada. Zgłoszenie nie wymaga żadnych opłat, wystarczy tylko wypełnić formularz online czasnagesine.pl zawierający deklarację serwowania dań z gęsią w roli głównej co najmniej do 31 grudnia.
Obecnie odnotowalno blisko sto zgłoszeń. Pełna lista restauracji biorących udział w akcji będzie dostępna na stronie czasnagesine.pl w zakładce "Restauracje" po zakończeniu naboru.
Udział w kampanii jest oczywiście dla restauratorów opłacalny, co potwierdziły doświadczenia z lat poprzednich. Ale najwięcej na atrakcyjnym sezonowym poszerzeniu menu zyskają smakosze. Bo kujawsko-pomorska gęsina to prawdziwe "niebo w gębie" - zachęca marszałek Piotr Całbecki.
Restauracje w zamian za serwowanie dań z gęsiny zyskują pomoc w promocji w ramach kampanii "Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina". Restauratorzy otrzymują rekomendacje od swoich klientów - lokal, który zdobędzie najlepsze opinie, zostanie nagrodzona. Oceny restauracji można dokonać na stronie czasnagesine.pl
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami