TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2009-12-21 - Rośnie popularność wigilii z restauracji

Właściciele restauracji i firm cateringowych potwierdzają, że z każdym rokiem coraz więcej osób zamawia świąteczne dania. Wigilijne danie zamawiają najczęściej ludzie z zamożniejszym portfelem, zabiegani, spędzający większość czasu w pracy. Ale zdarza się również, że zakupem gotowych dań zainteresowane są panie w średnim wieku, którym po prostu nie chce się gotować. Restauratorzy i firmy cateringowe potwierdzają, że zamawiane są najczęściej dania tradycyjne. Klienci rzadko szukają nowości.

reklama


Powodzeniem cieszy siÄ™ ryba w galarecie, pierogi z kapustÄ…, zupa borowikowa, barszczyk z uszkami, panierowany karp z purée ziemniaczanym i kapusta gotowana z grzybami.
Na Klientów nie lubiących tradycyjnego karpia czeka np. łosoś w jarzynach, bo nie każdy lubi tradycyjnego karpia.

Dużym zainteresowaniem cieszą się też ciasta.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com