TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2019-06-13 - Francuski restaurator poprowadzi cykl warsztatów kulinarnych

Cykl warsztatów w Akademii Inspiracji Makro w Warszawie poprowadzi Michel Moran. Pierwsze spotkanie poświęcone daniom z ryb przygotowanych zgodnie z filozofią zero waste odbędzie się 26 czerwca.

reklama


Warsztat zatytułowany "Ryba od głowy do ogona według Michela Moran" jest odpowiedzią na coraz bardziej popularny w branży gastronomicznej trend zero waste. Uczestnicy warsztatów wspólnie z gościem specjalnym i Sylwią Stachyrą, Executive Chefem Akademii Inspiracji Makro przygotują dania wykorzystując poszczególne elementy ryb. Zapoznają się także z technikami kulinarnymi oraz sposobem serwowania i prezentacji dań zgodnych z ideą zero waste.

Ważny i zarazem trudny temat poszanowania środowiska trafił również do polskiej gastronomii. Chociaż pierwsze skojarzenia z tym tematem dotyczą obowiązków związanych z segregacją śmieci, to w przypadku restauratorów powinno się myśleć przede wszystkim o tym, jak najlepiej wykorzystywać produkty i tym samym ograniczyć marnowanie jedzenia - mówi Sylwia Stachyra, Executive Chef Akademii Inspiracji Makro.
 
W tym roku, oprócz warsztatów poświęconych daniom z ryb przygotowanych w zgodzie z ideologią zero waste, Michel Moran poprowadzi w Akademii Inspiracji Makro spotkanie kulinarne z udziałem dzieci oraz warsztaty na temat planowania świątecznego menu.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com