TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Mazowiecki kompleks pałacowo-parkowy przeszkolił personel hotelu z zakresu teoretycznej wiedzy o kuchni roślinnej, a także praktycznych tajników powstawania dań wegańskich.
reklama
Ekipa kompleksu Manor House SPA - SPA Pałac Odrowążów przeszła szkolenie z kuchni wegańskiej, która jest istotnym elementem oferty hotelowej kuchni. We wspólnym gotowaniu wraz z degustacją wzięli udział przedstawiciele wszystkich działów - szefowa i pracownicy kuchni, kelnerzy i bariści, osoby opracowujące menu i związane z obsługą klienta, a nawet osoby z działu rezerwacji i marketingu.
Pracownicy podczas szkolenia dowiedzieli się co jedzą weganie - jakie są popularne potrawy kuchni roślinnej oraz skąd brać roślinne białko. Poznali m.in. motywy przechodzenia na dietę roślinną, zamienniki mięsa i nabiału oraz przyprawy wegańskie. Zostały im także przedstawione zasady prawidłowego komponowania diety wegańskiej, kuchenna logistyka i trendy w kuchni - nie tylko roślinnej.
"Można powiedzieć, że Manor House SPA był prekursorem na polskim rynku jeśli chodzi o ofertę dla wegan. Od kilkunastu lat oferowaliśmy dania wegańskie, a już w 2014 roku wprowadziliśmy specjalną kartę wegańską". Stworzyliśmy też autorską Dietę Życia, która łączy kilka stylów zdrowego odżywiania, w tym diety niełączenia oraz zgodnej z grupą krwi" - mówi Grażyna Wrona, Prezes Manor House SPA.
Szkolenie zostało przeprowadzone przez ekspertkę żywieniową Katarzynę Gubałę.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami