TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2018-03-26 - Nowy koncept kulinarny w Zamku Topacz

Zamek Topacz przygotował nową, kulinarną propozycję dla swoich gości.

reklama


16 kwietnia, otwarte zostanie Brasserie Zamku Topacz. Z kolei restauracja w Zamku Topacz zachowa swój dotychczasowy kształt, zmieniając jedynie salę, w której przyjmowani będą goście.

Brasserie to po francusku lokal, w którym panuje nieco luźniejsza atmosfera niż w restauracji, serwujący dania z karty, ale podawane głównie w porze obiadowej (w przeciwieństwie do restauracji, które we Francji są kojarzone z lokalem otwieranym pod wieczór). Nazwa nowego, kulinarnego punktu na mapie Zamku Topacz nie jest więc przypadkowa. Brasserie to miejsce stworzone dla wszystkich tych, którzy chcą zjeść lunch lub kolację w nieco mniej zobowiązującym otoczeniu. Szefem Kuchni, podobnie jak w restauracji w Zamku Topacz, będzie tutaj Rafał Borys.

Restauracja w Zamku Topacz pozostanie w rękach Rafała Borysa, zmieni się jedynie miejsce, w którym przyjmowani będą goście. Od 16 kwietnia restauracja zostanie przeniesiona do kameralnej sali, naprzeciwko recepcji, w której dotychczas znajdował się bar. Restauracja nadal będzie działać w duchu fine dining.

Rynek gastronomiczny ciągle się zmienia i rozwija, a my chcemy dostosowywać się do jego potrzeb, dlatego postanowiliśmy przearanżować nasze wnętrza. Wierzymy, że ta zmiana spełni oczekiwania naszych gości i sprawi, że będą opuszczać nasze restauracje w pełni zadowoleni i usatysfakcjonowani zarówno tym, co znaleźli na talerzu, jak i najwyższym poziomem obsługi - powiedział Andreas Wierus, prezes zarządu Zamku Topacz.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com