TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Restauracja Oranżeria w czterogwiazdkowym butikowym Hotelu Branicki w Białymstoku od lutego ma nowego szefa kuchni. Został nim 24-letni Krzysztof Zyśk, pochodzący z Mrągowa na Mazurach.
reklama
Krzysztof Zyśk kończył Technikum Technologii Żywienia. Pierwsze praktyki zdobywał w trzygwiazdkowym Hotelu Orbis Mrongovia, następnie czterogwiazdkowym w Sporthotelu Grynberg w Hessen Grunberg w Niemczech.
Po powrocie do Polski przez krótki czas pracował w Restauracji Dworek w Redzie. Następnie wyjechał do Anglii, a potem do Islandii, gdzie przez 2,5 roku w czterogwiazdkowym hotelu, jako szef Kuchni gotował między innymi dla: rodziny Rockefellerów, Kofiego Annana, delegacji senatorów USA, prezydenta i premiera Islandii, Barbry Streisand.
Interesuje się dietetyką i współczesnymi trendami kulinarnymi. Za najciekawsze kuchnie uważa francuską, polską i włoską.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami