TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2018-02-19 - Sfinks otwiera nową restaurację

Sfinks Polska otworzył w Warszawie Fabrykę Pizzy. Nowa restauracja, w której serwowane są dania kuchni włoskiej mieści się na Ursynowie przy Al. KEN 20a, w pobliżu stacji metra Kabaty. To trzecia Fabryka Pizzy uruchomiona w ramach masterfranczyzy przez grupę Sfinksa.

reklama


Fabryka Pizzy działa na dwóch poziomach na powierzchni ok. 170 mkw. Dla gości przygotowano ponad 20 stolików, przy których może zasiąść łącznie ok. 80 osób. Na antresoli, ozdobionej charakterystycznymi, okrągłymi przejściami, istnieje możliwość wydzielenia kameralnej sali, gdzie można zorganizować np. spotkanie czy przyjęcie urodzinowe. W cieplejsze dni odwiedzający restaurację będą mieli do dyspozycji letni ogródek z miejscem na 20 osób. W lokalu nie brakuje też udogodnień dla rodzin z dziećmi jak kącik zabaw czy krzesełka do karmienia.

We wnętrzu restauracji dominują ceglane ściany oraz drewniane elementy, tworzące ciepłą atmosferę tego miejsca. Swojskość lokalu podkreślają również oryginalne ozdoby, takie jak wałki do ciasta czy zawieszone na ścianach deski do krojenia.

Oprócz pizzy w menu znajdują się różnego rodzaju makarony, gnocchi czy risotto, również na razowym cieście. Charakterystycznym daniem Fabryki Pizzy są bombery, czyli wypiekane buły pizzowe z różnymi składnikami. Lokal będzie prowadził także usługę delivery.

»»»» Starsze informacje 2018-01-03 ««««


Nowa restauracja w Krakowie
Jurorka programu Top Chef, producentka telewizyjna, autorka książek kulinarnych otwiera własną restauracje w Krakowie.

W Krakowie, w lokalu Zalipianki swoją restauracje otwiera Ewa Wachowicz, polska producentka i dziennikarka telewizyjna, prowadząca program "Ewa gotuje". Lokal znajduję się przy Rynku Głównym w Krakowie, na rogu ulicy Szewskiej i Plant. Jak mówi właścicielka, w restauracji będzie serwować "kuchnię polską, małopolską i krakowską we współczesnym wydaniu". Restauracja pomieści ok. 100 gości, którzy do godziny 13 będą mogli zjeść śniadania w wypiekanymi na miejscu podpłomykami, wytwarzanymi w restauracji lub dostarczanymi przez lokalnych wytwórców wędlinami, pasztetami oraz przetworami. Całe Menu dostępne na oficjalnej stronie www.zalipianki.pl Wnętrze restauracji to efekt pracy plastyka Roberta Piątka oraz Sebastiana Gomułki i Andrzeja Górnisiewicza, autorów filmowych scenografii i dekoracji wnętrz (m.in. w filmie "Wołyń").



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2018 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com