TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2020-07-15 - Zakopiańska restauracja z nowym szefem kuchni

Zakopiańska restauracja Góralska Tradycja poinformowała o zmianie szefa kuchni. Od lipca nad kulinarnymi doznaniami gości sprawował pieczę będzie Grzegorz Miśta.

reklama


Grzegorz Miśta od lat jest wyróżniany przez przewodnik Gault&Millau. Jest także finalistą wielu konkursów kulinarnych. Wśród nich m.in. Arte Culinaria Italiana (2 miejsce), CHEF Culinary Cup 2016 (1 miejsce), CHEF Culinary Cup 2018, Kulinarne Mistrzostwa Polski by Robert Sowa (2 miejsce), Festiwal Kuchni Dworskiej w Dubiecku, Ogólnopolski Festiwial Kulinarny Borów Dolnośląskich "Ale Pasztet", Mistrzostwa Polski w podawaniu Baraniny oraz Festiwal Kuchni Zbójnickiej.

Starsze informacje 2019-09-18


Nowy szef kuchni w hotelu Le Regina
Warszawski hotel Le Regina przedstawił swojego nowego szefa kuchni.

Został nim Artur Grajber, który przygodę z gastronomią rozpoczął od szkoły na ul. Poznańskiej, gdzie, jako uczeń eksperymentalnej klasy odbywał praktyki w najlepszych warszawskich restauracjach lat osiemdziesiątych nasiąkając miłością do zawodu i jego tradycji.

W 1989 roku rozpoczął pracę w pierwszej Polsce restauracji serwującą dania kuchni greckiej "Parnas" -w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu, a już jako szef zmiany brał udział w ponownym otwarciu Hotelu Bristol (1992).

Jako szef kuchni otwierał Restaurację 99 w Warszawie, która zdobyła tytuł Restauracji Roku 1998. Następne otwarcia, którym przewodził to pierwszy mini browar i restauracja Soma oraz wyzwanie na większą skalę - otwarcie The Westin Warsaw, pięciogwiazdkowego hotelu sieci Starwood Hotels and Resorts, który otrzymał dwie z rzędu nagrody dla najlepszego hotelu marki Westin w Europie. Artur był pierwszym Szefem Kuchni - Polakiem w tej prestiżowej grupie hotelowej.

Od 2006 przez 10 lat był szefem kuchni w hotelu Sheraton w Warszawie, w którym zarządzał ponad 40 osobowym zespołem w trzech restauracjach i jednym z największych w Polsce zespołów cateringu zewnętrznego jak i wewnętrznego organizując imprezy do 5500 osób. W sieci Starwood współpracował przy otwieraniu nowych hoteli w Polsce (w Krakowie, Poznaniu i Sopocie) oraz przez dekadę gotował i obsługiwał w najmniejszej restauracji w Polsce "Chefs Table" mieszczącej się na zapleczu kuchni Sheraton Warsaw Hotel.

W 2018 roku był naczelnym szefem Belvedere Gourmet Group a następnie szefem kuchni w Hotelu Newskanpol i restauracji Sublima w Kołobrzegu.

Artur Grajber swoje doświadczenia zdobywał w restauracjach i kuchniach hotelowych, gdzie rozwijał pasje i zainteresowania. Wszystko ukierunkowane było na zdobywanie wiedzy i kształtowanie kulinarnej osobowości. Liczne podróże i praca w międzynarodowym gronie pozwoliły na zintensyfikowanie i poszerzenie posiadanej wiedzy i pasji.
Szczególne miejsce w jego życiorysie zawodowym mają wszelkiego rodzaju imprezy bankietowe od kilku do kilku tysięcy osób, jedno- i kilkudniowe, o różnym charakterze i randze. To tam liczy się planowanie, logistyka i odpowiednie zarządzanie zespołem ludzi.

Osobiście miał okazję gotować dla wielu znanych polityków, członków rodzin królewskich i celebrytów między innymi dla: Królowej Hiszpańskiej Zofii, Króla Szwecji - Karola XVI Gustawa, Króla Norwegii Haralda V, Prezydenta Federacji Rosyjskiej - Dmitrija Miedwiediewa, Przewodniczącego Parlamentu Europejskiego Donalda Tuska, Prezydentów Polski: Lecha Wałęsy, Aleksandra Kwaśniewskiego, Lecha Kaczyńskiego, Bronisława Komorowskiego.

W gotowaniu uwielbia wyzwania, łączenie smaków i technik z różnych stron świata, a szczególną estymą obdarza kuchnię polską i rodzime regionalne produkty. Nadaje im nowoczesny smak i wygląd szanując jednocześnie tradycje i właściwości produktu.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com