TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2009-11-25 - Sofitel Victoria: nowy szef kuchni oferuje menu polsko-francuskie

Restauracja Canaletto w warszawskim hotelu Sofitel Victoria ma nowego szefa kuchni. Został nim Olivier Croso.

reklama


Nowe jesienne menu oferuje połączenie tradycji polskich i francuskich. "Cuisine da auteur" to kuchnia autorska Oliviera Croso. Jest ona mieszanką
doświadczeń z podróży po Europie, Karaibach i Ameryce Południowej.

Przykładowe potrawy:
- wątróbki gęsie (foie gras) podane ze świeżym karczochem i sałatką z trójkolorowej słodkiej papryki (59 zł);
- diabeł morski, czyli lotta (75 zł) serwowany jest z borowikami i kremowym risotto arborio;

Szef kuchni proponuje też skomponowane menu pod hasłem "Istota Dobrego Samopoczucia" za 95 zł. Składa się ono z klarownego bulionu z kurczaka ze świeżymi warzywami, gotowanego pstrąga serwowanego w ziołowej piance z dwoma gatunkami ryżu oraz z sałatki ze świeżych owoców.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com