TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2005-08-17 - Obozowe i kolonijne kuchnie pod lupą sanepidu

Tym razem inspektorzy sanepidu wzięli pod lupę kuchnie na letnich obozach i koloniach na Warmii i Mazurach. Łącznie skontrolowano ponad 200 stołówek. Niestety, w co trzeciej wykryto poważne uchybienia.

reklama


Najczęstsze zarzuty, stawiane obozowym i kolonijnym stołówkom to:
- wszechobecny brud (brudne ściany, stoły, podłogi),
- niewłaściwie mycie naczyń,
- zbyt mała ilość owoców, warzyw i nabiału w jadłospiach.

Olsztyński sanepid, który badał placówki już teraz zapowiada kolejne kontrole.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com