TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2009-08-03 - Tygodnie Pasji Kulinarnej na Zamku w Przegorzałach

Restauracja i Kawiarnia ‘U Ziyada’ na Zamku w Przegorzałach w Krakowie, zaprasza na cykl letnio-jesiennych spotkań kulinarnych. Przez cały sierpień i trzy tygodnie września, co tydzień - od niedzieli do soboty - serwowane będzie atrakcyjne menu, inspirowane aktualną porą roku oraz sezonowymi potrawami.

reklama


Zamek w Przegorzałach - wśród Krakowian i przyjezdnych od lat znany jest jako miejsce z pięknym widokiem na panoramę Wisły i Tatr. To również ciekawy, zabytkowy obiekt architektoniczny z historia sięgającą I Wojny Światowej. Basztę wybudował według własnego projektu i na potrzeby swojej rodziny znany architekt Alfred Szyszko-Bohusz. Obiekt początkowo miał stanowić luksusowy ośrodek wypoczynkowy dla pilotów Luftwaffe walczących na froncie wschodnim. Wzorowany na jednym z zamków alpejskich, został malowniczo wkomponowany w zieleń otaczających lasów. Stylizacja wnętrz i kolorystyka tworzą klimat, który wraz z tarasami, pięknymi widokami i dobrą kuchnią przyciąga gości już od blisko dwudziestu lat.

Co tydzień, od niedzieli do soboty Szef Kuchni w trakcie 7-tygodniowego cyklu Tygodni Pasji Kulinarnej, zaproponuje ‘Tydzień z warzywami’, kolejno "Szparag żółtych i zielonych, oczywiście siedem dni’, ‘Tydzień z makaronami, nie tylko włoskimi’, następnie ’Od niedzieli do soboty - tylko ryby’. Pierwszy tydzień września to ‘Tydzień chłopski na skraju Lasu Wolskiego’. Cykl zakończy ‘Jagnięcy tydzień w Przegorzałach’, poprzedzający ‘Siedem dni z grzybami’.

Ta specjalna oferta skierowana jest zarówno dla osób indywidualnych jak i rodzin z dziećmi, jak i grup turystycznych. Zamek położony jest na leśnym wzgórzu, w odległości ok. 5 km. od Rynku Głównego. Otoczony pięknym, starym parkiem jest miejscem ciszy, spokoju i rekreacji.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com