TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Lody o smaku mamałygi, czyli po włosku polenty, zaprezentowano w sobotę w Mediolanie podczas festynu. Promuje się na nim lokalne produkty.
reklama
Nowy smak jest kolejnym, z tak oryginalnych jakich można spróbować we Włoszech. Polenta jest tradycyjnym włoskim daniem w skład którego wchodzą: gotowana mąka kukurydziana podawana z sosem pomidorowym, truflami, grzybami lub wieprzową kiełbasą.
Wśród około 600 rodzajów lodów sprzedawanych we Włoszech, pojawiły się również lody o smaku pizzy - z pomidorami i mozzarellą, a także peperoncino - bardzo ostrej papryczki oraz piwne i szpinakowe. Są też lody z oślego mleka, a także o smaku risotto z prawdziwkami.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami