TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-08-16 - Beskidy: restauratorzy oszukują klientów

W każdej kontrolowanym beskidzkim lokalu gastronomicznym wykryto nieprawidłowości. Wyniki kontroli inspekcji handlowej są przerażające. Wystawiono już mandaty na kwotę blisko 2 tys. zł.

reklama


Lista przewinień jest bardzo długa:
- brak w menu informacji o gramaturach
- podawanie mniejszych porcji jedzenia lub picia, najczęściej alkoholi
- przechowywanie produktów po dacie ważności
- zły sposób przechowywania jedzenia
- podawanie oszukanych potrwa lub napojów, np. napoju zamiast soku

Inspektorom opadły ręce, gdy zobaczyli trutki na myszy w chłodni obok otwartych garnków z gotowym jedzeniem. - Wiadomo, że jeśli mysz będzie miała do wyboru, to wybierze potrawę, a nie trutkę, to oczywiste - mówi jeden z inspektorów.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com