TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W każdej kontrolowanym beskidzkim lokalu gastronomicznym wykryto nieprawidłowości. Wyniki kontroli inspekcji handlowej są przerażające. Wystawiono już mandaty na kwotę blisko 2 tys. zł.
reklama
Lista przewinień jest bardzo długa:
- brak w menu informacji o gramaturach
- podawanie mniejszych porcji jedzenia lub picia, najczęściej alkoholi
- przechowywanie produktów po dacie ważności
- zły sposób przechowywania jedzenia
- podawanie oszukanych potrwa lub napojów, np. napoju zamiast soku
Inspektorom opadły ręce, gdy zobaczyli trutki na myszy w chłodni obok otwartych garnków z gotowym jedzeniem. - Wiadomo, że jeśli mysz będzie miała do wyboru, to wybierze potrawę, a nie trutkę, to oczywiste - mówi jeden z inspektorów.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami