TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-11-18 - Trener Polskiej Kulinarnej Kadry Juniorów

Szef kuchni hotelu Europeum, Grzegorz Cielecki został powołany na trenera Polskiej Kulinarnej Kadry Juniorów, startującej w konkursie "Villeroy & Boch Culinary Word Cup" na XI Międzynarodowych targach gastronomicznych w Luxemburgu odbywających się w dniach 20-24 Listopada.

reklama


Popisowym daniem Grzegorz Cielecki jest filet z Å‚ososia skropiony olejem z trawy cytrynowej oraz sosem z raka i gorgonzoli. Innymi popularnymi daniami, zawartymi w menu restauracji Flavours, sÄ… na przykÅ‚ad: kremowa zupa z dyni z domowym ravioli z imbirem i kolendrÄ…, jagniÄ™cina z karmelizowanÄ… marchewkÄ… i ravioli nadziewane purée z soczewicy oraz pierÅ› kaczki na smażonej żurawinie z ziemniaczkami konfitowanymi oraz gruszkÄ… lawendowo-szafranowÄ…. Jego wyrafinowane i piÄ™knie podane desery to luksus, któremu nie można siÄ™ oprzeć, mini torcik czekoladowy z galaretkÄ… wiÅ›niowÄ… czy zabajone z likierem różanym.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com