TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2004-05-11 - Uregulowania w handlu obwoźnym

Sprzedawcy lodów, oscypków czy waty cukrowej na plażach, skwerach i promenadach mają wkrótce sprzedawać swoje wyroby tylko w wyznaczonych miejscach.

reklama


Główny inspektor sanitarny na początku br. wysłał do wszystkich wojewódzkich inspekcji sanitarnych pismo, zalecające egzekwowanie przepisów określających zasady sanitarne w handlu obwoźnym. Przepisy (ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz przepisy wykonawcze -rozporządzenie w sprawie wymagań higienicznych i sanitarnych w handlu środkami spożywczymi) obowiązują od ubiegłego roku, nie były jednak dotychczas restrykcyjnie przestrzegane.
Wojewódzki inspektor sanitarny w Szczecinie już zabronił sprzedaży towarów spożywczych "z ręki".



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com