TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Miłośnicy słodkości, którzy mają w portfelu 14,5 tysiąca dolarów mogą zjeść deser udekorowany 80-karatowym akwamarynem. Taki deser serwuje hotel Fortess na Sri Lance.
reklama
Najdroższy na świecie przysmak ma smak jak zwyczajny tort owocowy z dodatkiem zabajone i likieru Iris cream. Ale twórcy ekstrawaganckiego twierdzą, że nie o smak chodzi lecz o walory estetyczne. Deser ozdabia szlachetny akwamaryn oraz wymyślna rzeźba z czekolady. Rzeźba jest nawiązaniem do miejscowej tradycji i przedstawia rybaka wspinającego się na pal.
Ekskluzywny deser ciągle czeka na klienta, bo do tej pory jeszcze żaden miliarder się na niego nie skusił.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami