TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


Ogłoszenie

Tytuł: Obsługa gościa w restauracji- sztuka usługiwania
Dział: Szkolenia
Ważne do: 2010-02-01
Wojew.: Mazowieckie
Treść:
Terminy: 1 lutego 2010 w Warszawie, 8 marca 2010 w Katowicach Szkolenie otwarte - główne punkty programu: 1. Organizacja zakładów gastronomicznych: 2. Technika pracy w zakładach gastronomicznych: 3. Techniki obsługi konsumenta przy stole: 4. Ogólne wiadomości o potrawach i napojach: Program jest uzupełniany o: -improstyl -nowoczesny standard nakrycia stołu -film - standardy obsługi kelnerskiej -film - "zaklęte rewiry"-kultowy film przedstawiający pracę kelnerów -film - savoir vivre - sztuka zachowania się przy stole -testy-/kelnerski/savoir vivre/kelner od win/umiejętność wykonywania poleceń Ćwiczenia: -układanie dekoracyjne bankietówek, nakrycie obrusa-prostokąt , kwadrat. -praktyka z tacą(noszenie szkła, serwowanie napojów) -zasada fińska, rodzaje nakryć, świeczka, serwowanie jednego talerza -noszenie talerzy zasadniczych, zbieranie brudnej zastawy stołowej -serwis niemiecki- kopuły, serwis francuski-plater , sztućce, serwowanie wina. -pomysł na restaurację(nazwa Restauracji, nazwa dania, reklama ,hasło, nazwa napoju)

reklama


Wstawiono: 2009-12-15 21:20:11
Ogłoszeniodawca: Centrum Edukacji i Biznesu
WWW: strona www
Telefon: 22 674 12 55
Email: ceib@ceib.com.pl



Wróć do działu

Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com